Hoe veranderen jouw hersenen?

Zie tijdens deze demonstratie zelf hoe hersenverbindingen veranderen en hoe ook jouw brein aan het eind van de dag anders is.

Naar de website

Tijdens deze demonstratie zie je hoe hersenverbindingen veranderen. Dit zie je via de hersenen van muizen. Door bij muizen hersenplakjes te maken kun je live de hersenverbindingen zien. Met deze ‘plakjes’ kunnen wetenschappers onderzoeken hoe hersenverbindingen ontstaan of verwijderen. Dit helpt hen om hersenen van kinderen beter te begrijpen om er achter te komen wat waarom sommige hersenen zonder problemen veranderen en waarom het bij andere hersenen mis gaat.

De hersenen staan nooit stil. Hersencellen maken steeds nieuwe verbindingen, veranderen verbindingen en ruimen oude verbindingen op. Dit doen onze hersenen om zich aan te passen zodat je zo goed mogelijk kan reageren op jouw omgeving. De hersenen van een baby groeien heel erg hard en veranderen snel. Soms gaat het maken of veranderen van hersenverbindingen bij een baby niet helemaal goed waardoor de hersenen op latere leeftijd anders werken. Dat lijkt bij sommige kinderen met autisme het geval.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Ruben van Vliet via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.