Verstreken: Hoe dropt een drone hulpgoederen? (2019)

Wings for Aid en ontwerpbureau VanBerlo presenteren samen op de oude luchthaven Ypenburg een belangrijke innovatie in de logistiek voor noodhulp: een zelfsturend vliegtuig met een spanwijdte van 12,5 meter.

Credits: Tycho Meryn Roest voor Wings for Aid

Deze enorme drone is in staat om 120 kg hulpgoederen op precies de juiste GPS locatie af te leveren. En dat over een afstand van 250 kilometer.

Wings for Aid heeft een logistiek systeem ontwikkeld waarmee kleine, onbemande vliegtuigjes, 24/7, veilig, betrouwbaar en accuraat noodhulp kunnen verlenen op plekken die op een andere manier nauwelijks bereikbaar zijn. De vliegtuigjes zien er vriendelijk en ongevaarlijk uit. Ze zijn ook groot genoeg om in een keer een flink aantal pakketten mee te nemen. Deze pakketten worden gedropt op locatie en elk pakket bevat genoeg voor 20 mensen om een dag te overleven.

Het vliegtuig zal worden getoond op een symbolische plek: de oude luchthaven Ypenburg. Helaas mag de drone niet vliegen op de luchthaven maar wel kun je zien en beleven hoe het droppen van hulppakketten in zijn werk gaat. Ga kijken en leer hoe Nederlandse ingenieurs en bedrijfskundigen van onder andere TU Delft en Erasmus Universiteit samenwerken aan innovatieve oplossingen voor noodhulp.

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Adres Wings for Aid / VanBerlo
Ilsy plantsoen 1-3 Ypenburg
2497GA Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.