Verstreken: Het stuur van Tuur (2019)

In deze workshop maken kinderen van 6 en 7 jaar zelf een drankenvoertuig. Door middel van hydraulica en je eigen fantasie breng je jouw voertuig op magische wijze echt in beweging.

Credits: Shutterstock, eWilding via Stadkamer Zwolle

In het boek Het stuur van Tuur wordt Vik uit school opgehaald door zijn buurman Tuur. Dat is een hele belevenis, omdat het vervoermiddel in de fantasie van Vik voortdurend verandert. Voordat het zover is, droomt Vik weg: met welk voertuig zal Tuur dit keer komen? Met een fiets, een bus, een koets, een slee of een paard? Als je de rijmpjes afmaakt, ontdek je het vanzelf. Ook leer je veel over de verschillende voertuigen. Maar Tuur heeft nog meer in petto. Het meest verrassende en fantastische voertuig van Tuur? Dat is zonder twijfel de draak.

Tijdens deze workshop maak je het drakenvoertuig uit het boek na. Met je eigen fantasie breng je je voertuig op magische wijze echt in beweging. Hoe? Door gebruik van hydraulica.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 6 en 7 jaar.

Naam organisatie Stadkamer Zwolle
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 12:00 uur
Adres Stadkamer Zwolle
Zeven Alleetjes 1A
8011 CV Zwolle
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.