Het Knopjesmuseum

Een bezoek aan het Knopjesmuseum is een spannende tocht door een labyrint waarin je kunt verdwalen als Alice in Wonderland. Een fascinerende mengeling van wetenschaps­museum, sprookje en escaperoom.

Naar de website

De Spullenmannen bouwden een interactief labyrint waarin de bouwstenen van de wereld door elkaar geschud kunnen worden, waardoor een andere wereld ontstaat. Een wereld met andere regels en andere patronen, van een schoonheid die op een andere manier ervaren moet worden. Het Knopjesmuseum gaat over het sterke verhaal dat ons dagelijks omringt, maar onze nieuwsgierigheid allang niet meer wekt.

Hoe zou een museum voor vleermuizen eruit zien? Hoe zou ons wereldbeeld zijn als de maan voor onze ogen zichtbaar om zijn as zou wentelen? Nieuwsgierigheid is de gezamenlijke drijfveer van kunstenaars en wetenschappers. En de beste manier om deze nieuwsgierigheid te bevredigen is door het doen van een experiment. Ga deze ontdekkingsreis zelf ervaren tijdens Weekend van de Wetenschap.

Het Knopjesmuseum is een labyrint waarin geklommen, gekropen en gebukt moet worden. Het is daarom helaas niet rolstoeltoegankelijk. Draag kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen. Naaldhakken worden afgeraden.

Locatie

De WAR
Geldersestraat 6
3812PP Amersfoort

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:00 - 6 oktober 2019: 17:00 uur
Credits: Harmen Zijp voor Serendiep

Naam organisatie

Serendiep

Soort activiteit

Festival, Tentoonstelling

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

5 oktober: 12:00 - 6 oktober: 17:00 uur

Adres

De WAR
Geldersestraat 6
3812PP Amersfoort

Website

Ga naar de website