Verstreken: Het groene dak op (2019)

Je ziet steeds meer groene daken die bij de waterhuishouding van steden helpen en planten en dieren een leefplek geven. Er is nog veel onderzoek nodig om de groene daken zo geschikt mogelijk te maken voor biodiversiteit. Marco Tanis vertelt hierover.

Credits: Marco Tanis via Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Het dak is nou niet echt een plek waar je veel dieren verwacht. Op groene daken in de stad komen echter veel soorten insecten voor, afhankelijk van de inrichting van dat dak. Onderzoeker Marco Tanis van Bureau Stadsnatuur onderzoekt het voorkomen van insecten op groene daken in diverse steden, waaronder in Rotterdam. Wanneer is een groen dak het meest interessant voor insecten? Welke factoren spelen hierbij een rol? En welke soorten kun je verwachten op een groen dak?

Tijdens het Weekend van de Wetenschap geeft Tanis een lezing over zijn onderzoek en de uitkomsten hiervan. Na de lezing is er de mogelijkheid voor een kleine groep mensen voor een aansluitende excursie. De onderzoeker neemt je mee naar de daktuin van het Erasmus MC, waar je alles krijgt te zien en te horen over biodiversiteit op daken.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Inschrijven

Voor de excursie is inschrijven verplicht via e-mail
Maximaal 15 deelnemers.

Naam organisatie Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
7,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:30 - 13:00 uur
Adres Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.