Fietsen door de stad

Hoe fiets jij door de stad? Leer jij zo de stad beter kennen? Rijd je door buurten die heel anders zijn dan waar je in woont? Tijdens dit publieksonderzoek ga je tekenen hoe jij fietst, waar je langs komt, wat je allemaal ziet.

Credits: Universiteit van Amsterdam via UvA Persvoorlichting

In Nederland hebben kinderen best veel vrijheid om zich zelfstandig te bewegen. Dat is eigenlijk heel bijzonder als je dat met de rest van de wereld vergelijkt. Zo fietsen heel veel kinderen zonder hun ouders naar school, naar vrienden, sportclubs of even naar de Mac of Starbucks.

Als je zo zelfstandig door de stad fietst (of loopt of het openbaar vervoer gebruikt), op weg ergens naartoe, kom je door stukjes van die stad die heel anders kunnen zijn dan de buurt waarin jij zelf woont of waar je school in staat. De gebouwen zijn anders, er wonen andere mensen, of er staan andere winkels. Leer je zo je stad beter kennen en vertrouwen? Kom je zo in een veel grotere en diverse wereld dan die waarin je woont?

Met onderzoekers van het Urban Cycling Institute gaan ouders en kinderen op zoek naar antwoorden op deze vragen.

Duur

Deelname aan dit onderzoek duurt ongeveer twintig minuten.

Naam organisatie Universiteit van Amsterdam
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Adres Amsterdam Science Park
Science Park 904
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.