Verstreken: Fashion for Good Experience (2019)

Wil jij alles weten over hoe jouw kleding gemaakt wordt? En waar je kleding precies vandaan komt? Bij Fashion for Good leer je alles over hoe het maken van kleding de natuur beschadigd, maar ook wat je hier zelf tegen kunt doen.

Credits: Presstigieux via Fashion for Good

In de Fashion for Good Experience leer je alles voor duurzame en milieuvriendelijke kleding. Je kunt op digitale ontdekkingsreis met een RFID-armband, die je volgt door het museum en leer daarmee hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve invloed kunt hebben op de mode-industrie. Fashion for Good vertelt jou de verhalen achter de kleren die je draagt en daagt je uit mee te denken aan een nieuwe en beteren manier van kleding kopen, dragen en wassen.

Programma

11:30 uur Ontdek hoe kleding gemaakt wordt
14:30 uur Ontdek hoe kleding gemaakt wordt

Hele dag

  • De Engels en Nederlanstalige gidsen in het museum helpen je op jouw eigen ontdekkingstocht en maken samen met jou je eigen Good Fashion Action Plan.
  • Altijd al je eigen T-shirt willen ontwerpen? In de Design Studio kun je zelf een T-shirt print kiezen en digitaal op het duurzaamste T-shirt ter wereld printen. Kosten aanschaf t-shirt met print is € 20,-

Naam organisatie Fashion for Good
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 18:00 uur
5 oktober 2019: 11:00 - 18:00 uur
Adres Fashion for Good
Rokin 102
1012KZ Amsterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.