Verstreken: Elestor: Wanneer de wind niet waait (2019)

Neem een kijkje in de kern van de nieuwe groene stroom. Bekijk een elektrochemische cel en kom alles te weten over hoe die werkt. Deze cel vormt het hart van een zogenaamde waterstofbromide flowbatterij, die grote hoeveelheden energie op kan slaan.

Credits: Elestor

Omdat de zon nu eenmaal niet altijd schijnt, en de wind niet altijd waait, is het belangrijk om opgewekte ‘groene’ stroom op te slaan wanneer er wel zon en wind is. Om de energietransitie van fossiele brandstoffen naar groene stroom te kunnen maken moet de energieopslag flink zijn, om grote periodes zonder nieuwe energie te kunnen overbruggen. Precies daarvoor is de flowbatterij geschikt.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Innovate Experience in Arnhem, een samenwerking van Techniekdag en Industriepark Kleefse Waard. Tijdens de Experience zijn talloze activiteiten te beleven voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen gebeurt. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden.

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres Melkfabriek
Nieuwe Kade 1
6827AA Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.