Verstreken: Effecten van Healing Environment (2019)

In welke ruimte geneest iemand het beste? Is dat een met muziek, of met veel licht? In dit kleine publieksonderzoek dat in teken staat van ‘Healing Environment’ kun jij een heuse proefpersoon worden en de geneeskunde een stapje verder helpen.

Credits: via Meander Medisch Centrum

Meander is gebouwd op basis van de principes van Healing Environment, een omgeving die je herstel bevordert. Eén van de uitgangspunten van deze bouwstijl is dat patiënten waar mogelijk naar buiten moeten kunnen kijken en bij voorkeur naar een groene omgeving. Een ander uitgangspunt is dat het geluid van apparaten zoveel mogelijk wordt beperkt door het gebruik van éénpersoonskamers.

Nu is de vraag: Wat is de invloed van uitzicht op buiten of op binnen, muziek of geen muziek, en verschillende kleuren licht op het ontspannen? In een aantal ruimten zijn verschillende situaties nagebouwd waarbij jij kunt ervaren hoe het is om in die verschillende situaties te ontspannen. Daarna beantwoordt je vragen en draagt zo bij aan een wetenschappelijk onderzoek.

Naam organisatie Meander Medisch Centrum
Soort activiteit Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 15:00 uur
Adres Meander Medisch Centrum
Maatweg 3
3813 TZ Amersfoort
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.