Verstreken: Een reisverhaal met een staartje (2019)

In deze familielezing door wetenschapper Ben Griffioen leer je alles over vismigratie en de paling. Welke reis maakt een paling en wat is daar zo bijzonder aan?

Credits: Tessa Buck via De Bastei

In deze lezing vertelt Ben Griffioen je alles over de paling. De paling is een trekvis, trekvissen zijn vissen die tussen zout en zoet water reist om zich voort te kunnen planten. Aan de hand van verschillende onderzoeken neemt hij je mee op de reis die de paling maakt en welke uitdagingen de paling en andere trekvissen allemaal tegenkomen om van zout water naar zoet water te gaan en andersom. Tijdens deze lezing moet je goed om je heen kijken, want je bevindt je tussen de trekvissen.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door VSC pop-upwetenschapper.

Over de spreker

Ben Griffioen is werkzaam als wetenschapper werkzaam bij Wageningen Marine Research (WUR). Hij is expert op het gebied van vismigratie en is onder andere betrokken bij onderzoek met ‘discovissen’ in het Noordzeekanaal.

Prijs

Deze lezing is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor De Bastei

Naam organisatie De Bastei
Soort activiteit Lezing / Debat, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
8,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 11:30 uur
5 oktober 2019: 14:00 - 14:30 uur
Adres De Bastei
Waalkade 83
6511 XR Nijmegen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.