Verstreken: Een buitengewone blik (2019)

Leer van alles over bijzondere bodemdieren en ga zelf op zoek, neem een kijkje in het museum, verwonder je bij de buitengewone beesten, heb een meet & greet met de levende koningspython en ontdek dieren van alle werelddelen.

Credits: via Natura Docet Wonderryck Twente

Buitengewone beesten
De buitengewone beesten zijn terug in het museum; het tweekoppige kalf, het cycloop biggetje, het schaap met de 6 poten en nog veel meer ‘foutjes’ van moeder natuur. Bezoek de dieren in de tijdelijke tentoonstelling. Deze tijdelijke tentoonstelling laat je verwonderen over vreemde scheppingen van de natuur. Je ontdekt hoe mensen en dieren zich ontwikkelen in de baarmoeder of in het ei. Zie hoe het goed gaat, maar vooral ook wat er soms mis kan gaan. Soms toevallig, soms doordat de mens ingrijpt in de natuur. Het resultaat is een buitengewone beestenboel.

Meet & Greet met de levende koningspython

Kijk voor de tijden op het bord in de hal
Je kunt kennismaken met de enige levende museumbewoner, koningspython Loesje. Een gids vertelt je alles over deze bijzondere slang. Wie durft mag haar vasthouden en uiteraard met haar op de foto.

Bodemdieren practicum
Van 15:00 uur tot 16:00 uur
Weet jij hoeveel poten een oorwurm heeft of wat voor kleur het bloed van een spin is? Ga samen met een natuurgids op zoek naar bodemdiertjes in de museumtuin en kom van alles te weten over deze kleine helden.

Op safari
Van 12:00 uur tot 17:00 uur
Ga op safari door het museum met deze spannende foto-speurtocht. Met behulp van foto-aanwijzingen kun je 13 bijzondere dieren vinden en de puzzel oplossen. Als je de speurtocht goed hebt opgelost mag je een gelukssteen uitzoeken uit de museumschatkist.

Prijs

Deze activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Natura Docet Wonderryck.

Naam organisatie Natura Docet Wonderryck Twente
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
9,50 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2019: 12:00 - 17:00 uur
Adres Natura Docet Wonderryck Twente
Oldenzaalsestraat 39
7591 GL Denekamp
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.