Duurzaamheidsfabriek Backstage

Doordeweeks is de Duurzaamheidsfabriek een drukke bedoening, met studenten en bedrijven die samen werken aan innovaties. Tijdens Weekend van de Wetenschap opent de Duurzaamheidsfabriek haar deuren en kan ook jij een kijkje komen nemen.

Naar de website

Techniek is leuk. Vooral ook omdat er steeds iets nieuws te beleven valt. In de Duurzaamheidsfabriek is dat goed te zien én zelf te ervaren. Er zijn allerlei hypermoderne technische installaties, zoals 3D-printers, industriële robots, lasersnijders en lassimulatoren met Augmented Reality.

Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Kom dan zeker even kijken. Weet je het wel? Kom dan vooral ook even zelf proberen! Tijdens Weekend van de Wetenschap zetten we de deur open voor nieuwsgierige geesten, slimme knutselaars en iedereen die ná het weekend iets leuks te vertellen wil hebben op school of op het werk. Er zijn doorlopende workshops 3D-printen, werken met de industriële lasrobot, Augmented Reality lassimulatie en robotica. Daarnaast is er dit jaar extra aandacht voor de energietransitie: hoe kun je slimmer omgaan met brandstoffen en grondstoffen?

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KW Dordrecht

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Credits: Wouter Sieuwerts via Duurzaamheidsfabriek

Naam organisatie

Duurzaamheidsfabriek

Soort activiteit

Open dag, Workshop, Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie, Jonge kinderen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 16:00 uur

Adres

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
3312 KW Dordrecht

Website

Ga naar de website