Duik in kunsthistorische archieven

Duik samen met conservatoren in kunsthistorische archieven vol met miljoenen afbeeldingen van kunstwerken, handgeschreven kunstenaarsbrieven en dagboeken, verfmonsters van bekende schilderijen, röntgenfoto’s van meesterwerken en nog veel meer.

Credits: Rembrandt van Rijn, via RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis

Ontdek samen een van onze conservatoren de verhalen achter de kunstwerken. Je krijgt een inkijkje achter de schermen bij het Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, bezoekt de depots en komt oog in oog te staan met enkele topstukken, waaronder brieven van Mondriaan en röntgenopnamen van werken van Rembrandt. Daarnaast leer je alles over nieuwe technieken die onder meer door digitale ontwikkelingen steeds vaker gebruikt worden in het wetenschappelijk onderzoek naar de kunstgeschiedenis.

Aanmelden

Aanmelden voor deze rondleiding is verplicht via e-mail, vermeld in je e-mail het tijdstip van de rondleiding en met hoeveel mensen je wil komen.

Naam organisatie RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 13:30 - 14:30 uur
5 oktober 2019: 15:00 - 16:00 uur
Adres RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.