Verstreken: Duik in het zeeonderzoek (2019)

Wil je weten hoe het archief van de diepzeebodem eruitziet? Hoe onderzoekers miljoenen jaren terugreizen om klimaatvoorspellingen te doen? Of hoe ze trekvogels met zendertjes overal kunnen volgen? Dan ben je op deze open dag aan het goede adres.

Credits: Lodewijk van Walraven voor NIOZ

Stel al je vragen tijdens de open dag van het NIOZ. Volg demonstraties, lezingen en minimasterclasses over het over het waarom, hoe en wat van zeeonderzoek. Stel je vragen aan de zeedeskundigen en bekijk de state-of-the-art apparatuur in de werkplaatsen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: Haal DNA uit een kopje zeewater, bestudeer kleine beestjes onder de microscoop of laat saharazand de oceaan over vliegen. Stuur je versierde beker naar de diepzee en zie hoe de grote druk ‘m verkleint. Ook kun je je eigen fantasie-zeedier knutselen of op speurtocht gaan naar bekende en onbekende zeedieren.

Programma

Het uitgebreide programma is half september te vinden op de website van het NIOZ

Naam organisatie NIOZ
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 16:00 uur
Adres NIOZ
Landsdiep 4
1797 SZ 't Horntje (Texel)
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.