Verstreken: Digivita Code Event (2019)

Je eigen kunstwerk programmeren of een robot laten bewegen? Meld je aan en leer gratis programmeren op de Hogeschool van Amsterdam. Speciaal voor meiden van 8 t/m 14 jaar.

Credits: Mila van Egmond via Hogeschool van Amsterdam

Programmeren is alleen voor jongens en nerds? Welnee! VHTO organiseert regelmatig DigiVita Code Events in verschillende steden in Nederland om meisjes te leren programmeren. Nog steeds kiezen te weinig meisjes voor een ICT studie en dat vindt de Hogeschool van Amsterdam niet cool. Meer meisjes in de ICT betekent meer en misschien wel betere ICT producten zoals apps, websites of computers. Maar programmeren is ook gewoon leuk.

Samen met de vrouwelijke studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam kun jij zaterdag kennismaken met programmeren. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van programmeren in verschillende workshops. De HvA zorgt voor workshops, hapjes en drankjes.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor meiden van 8 t/m 14 jaar.

Naam organisatie Hogeschool van Amsterdam (HvA)
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 15:00 uur
Adres Hogeschool van Amsterdam, HvA Studio
Eerste Boerhaavestraat 33E
1091RZ Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.