Digivita Code Event

Je eigen kunstwerk programmeren of een robot laten bewegen? Meld je aan en leer gratis programmeren op de Hogeschool van Amsterdam. Speciaal voor meiden van 8 t/m 14 jaar.

Naar de website

Programmeren is alleen voor jongens en nerds? Welnee! VHTO organiseert regelmatig DigiVita Code Events in verschillende steden in Nederland om meisjes te leren programmeren. Nog steeds kiezen te weinig meisjes voor een ICT studie en dat vindt de Hogeschool van Amsterdam niet cool. Meer meisjes in de ICT betekent meer en misschien wel betere ICT producten zoals apps, websites of computers. Maar programmeren is ook gewoon leuk.

Samen met de vrouwelijke studenten en docenten van de Hogeschool van Amsterdam kun jij zaterdag kennismaken met programmeren. Je maakt kennis met de vele mogelijkheden van programmeren in verschillende workshops. De HvA zorgt voor workshops, hapjes en drankjes.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor meiden van 8 t/m 14 jaar.

Locatie

Hogeschool van Amsterdam, HvA Studio
Eerste Boerhaavestraat 33E
1091RZ Amsterdam

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 15:00 uur
Credits: Mila van Egmond via Hogeschool van Amsterdam

Naam organisatie

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 15:00 uur

Adres

Hogeschool van Amsterdam, HvA Studio
Eerste Boerhaavestraat 33E
1091RZ Amsterdam

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.