Verstreken: De Zeven Hoofdzonden in video games (2019)

Theoloog Frank Bosman bespreekt in deze lezing hoe de Zeven Hoofdzonden geportretteerd worden in populaire games als The Binding of Isaac, Darksiders III, en Dante’s Inferno.

Credits: Flickr, Steam xo via Public Domain

We zijn er gek op, en we haten ze. We kennen ze allemaal: Wellust, Vraatzucht, Hebzucht, Gemakzucht, Woede, Afgunst, en Hoogmoed. Ze maken ons menselijk, maar tegelijkertijd zijn ze ook de drijvende krachten achter de collectieve geschiedenis van de mensheid. Het zijn de zeven hoofdzonden. In moderne video games is het idee van de Zeven Hoofdzonden vaak verbonden met de hoofdrolspelers. De zonden weerspiegelen onze innerlijke wereld en de strijd die daarin gevoerd wordt tussen goed en kwaad. Theoloog Frank Bosman (Cobbenhagen Center) bespreekt hoe de Zeven Hoofdzonden geportretteerd worden in The Binding of Isaac, Darksiders III, en Dante’s Inferno. Welkom bij je nieuwe vrienden, en welkom bij je eigen hoofdzonden,

Voertaal

De voertaal van deze lezing is Engels.

Naam organisatie Tilburg University (TiU)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 3 oktober 2019: 21:45 - 22:30 uur
Adres Cube 221
Warandelaan 2
5037AB Tilburg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.