De reis van vezel tot vezel

Bekijk door de microscoop de bodemmonsters die helpen bij de afbraak van asbest. Stap in de wonderlijke wereld van kleine organismen, doe proefjes en ga op reis van asbestvezel tot biomassavezel.

Naar de website

Asbestvezels kan je natuurlijk niet zomaar laten zien, maar preparaten met dekglas met asbestvezels kun je wel onder een microscoop bekijken. Daarnaast kun je op deze open dag ontdekken wat voor een leven zich zoal in de bodem en in het water ophoudt. Uit verschillende bodems, waaronder compost en een waterbak met beestjes, kun je een monster nemen en die bekijken onder de microscoop.

Het EFRO-project FIBER2FIBER is een samenwerking van zes partners. Zij laten zien dat asbest wordt afgebroken door een mengsel van micro-organismen, zaden en organische stoffen aan de bodem toe te voegen. Dat levert een goede voedingsbodem op voor snelgroeiende vezelhoudende planten, die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de papier- en kledingindustrie. Zie met eigen ogen hoe de keten circulair wordt: van asbest naar biomassavezel naar papier.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de Innovate Experience in Arnhem, een samenwerking met Techniekdag en Industriepark Kleefse Waard. Tijdens de Experience zijn talloze activiteiten te beleven voor iedereen die vandaag wil weten wat er morgen gebeurt. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden. Beleef de toekomst op de Innovate Experience.

Locatie

Melkfabriek
Nieuwe Kade 1
6827AA Arnhem

Datum en tijd

5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Natural Soil Improvement

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Open dag, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Melkfabriek
Nieuwe Kade 1
6827AA Arnhem

Website

Ga naar de website

Social media

De VSC is de sectororganisatie voor wetenschapsmusea en science centers.