De levende Noordzee

Pop-up wetenschapper Brenda van Deden vertelt in deze lezing over natuurbehoud van één van de meest onzichtbare gebieden: de onderwaterwereld van de Noordzee.

Naar de website

Het onderwaterleven is voor veel mensen onzichtbaar. Veel mensen weten dus ook niet hoe groot de bedreiging is voor veel diersoorten in de zeeën en oceanen. Door overbevissing, scheepswrakken met achtergelaten netten, uitheemse invasieve diersoorten staat het onderwaterleven constant onder druk. In deze lezing leer je meer over het onderwaterleven in het algemeen in de Noordzee.

Over de spreker

Brenda van Deden werkt voor het Wereldnatuurfonds als consulent voor oceanen en kusten. Zij heeft al verschillende duikexpedities gemaakt naar de Noordzee i.v.m. met natuurbehoud in de Noordzee. Een door haar gerealiseerd project heet Koester de Oester. Bij dit project zijn er speciale 3D geprinte riffen geplaatst in de Noordzee om daarmee de platte oester weer een kans te geven om te groeien en voort te planten in de Noordzee. Meer informatie over dit project is te vinden op de website.

Locatie

Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum

Datum en tijd

5 oktober 2019: 15:30 - 16:30 uur
Credits: Udo van Dongen via Bibliotheek Hilversum

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 15:30 - 16:30 uur

Adres

Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum

Website

Ga naar de website