Verstreken: De levende Noordzee (2019)

Pop-up wetenschapper Brenda van Deden vertelt in deze lezing over natuurbehoud van één van de meest onzichtbare gebieden: de onderwaterwereld van de Noordzee.

Credits: Udo van Dongen via Bibliotheek Hilversum

Het onderwaterleven is voor veel mensen onzichtbaar. Veel mensen weten dus ook niet hoe groot de bedreiging is voor veel diersoorten in de zeeën en oceanen. Door overbevissing, scheepswrakken met achtergelaten netten, uitheemse invasieve diersoorten staat het onderwaterleven constant onder druk. In deze lezing leer je meer over het onderwaterleven in het algemeen in de Noordzee.

Over de spreker

Brenda van Deden werkt voor het Wereldnatuurfonds als consulent voor oceanen en kusten. Zij heeft al verschillende duikexpedities gemaakt naar de Noordzee i.v.m. met natuurbehoud in de Noordzee. Een door haar gerealiseerd project heet Koester de Oester. Bij dit project zijn er speciale 3D geprinte riffen geplaatst in de Noordzee om daarmee de platte oester weer een kans te geven om te groeien en voort te planten in de Noordzee. Meer informatie over dit project is te vinden op de website.

Naam organisatie Bibliotheek Hilversum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 15:30 - 16:30 uur
Adres Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.