Verstreken: De keuken van de ruimtevaart (2019)

Wie altijd al eens een kijkje in de keuken van de Europese ruimtevaart heeft willen nemen, heeft tijdens deze open dag geluk. Het testcentrum van ESA opent één dag in het jaar zijn deuren voor het grote publiek.

Credits: via ESA ESTEC

Tijdens de Open Dag bij ESTEC ontmoet je astronauten en missie-experts, ontdek je hoe ESA de ruimte op aarde nabootst voor experimenten en tests en leer je over technologie die vanuit de ruimtevaart een toepassing op aarde heeft gekregen. ruimtevaart

Wie met eigen ogen wil zien waar de Europese raketten, satellieten en ruimteschepen vandaan komen heeft de kans om het grootste ruimtevaartcentrum van Europa te bezoeken in Noordwijk. ESTEC is de grootste vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Hier worden nieuwe missies bedacht en getest voordat ze de ruimte in gelanceerd worden. Slechts één keer per jaar openen de anders hermetisch gesloten deuren.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht via de website.

Naam organisatie ESA ESTEC
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201AZ Noordwijk aan zee
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.