Verstreken: De eerste websites van XS4ALL (2019)

De Koninklijke Bibliotheek bewaart een selectie van de allereerste websites uit de jaren negentig. De conservator digitale collecties laat een aantal topstukken hiervan zien. Hoe zagen die eerste websites eruit en welke verhalen vertellen ze?

Credits: via de Koninklijke Bibliotheek (KB)

Een van de eerste internetproviders van Nederland is XS4ALL. Vanaf 1993 konden klanten een eigen homepage maken. Veel bekende internetpioniers hebben hun eerste site bij deze provider ondergebracht en een groot deel van deze eerste online publicaties op het web – ook wel webincunabelen genoemd – staan tot op de dag van vandaag online. XS4ALL gaat echter binnenkort als zelfstandig merk verdwijnen, waardoor 25 jaar digitaal erfgoed offline zal gaan.

De Koninklijke Bibliotheek probeert een selectie van dit digitale erfgoed veilig te stellen. Kees Teszelszky, conservator digitale collecties, laat een aantal topstukken zien uit deze bijzondere digitale collectie van de KB. Hoe zagen die eerste websites eruit en welk verhaal vertellen ze? Reis mee terug naar de jaren negentig en ontdek het zelf.

Naam organisatie Koninklijke Bibliotheek (KB)
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 13:30 - 14:00 uur
5 oktober 2019: 15:15 - 15:45 uur
Adres Koninklijke Bibliotheek (KB)
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.