Verstreken: Darwins Datingbureau (2019)

Altijd al willen weten hoe planten ‘het’ doen? Dan is deze tentoonstelling met rondleiding geknipt voor jou. Daar staat namelijk – een deel van – de wondere wereld van de bestuiving centraal. Leer welke sluwe trucjes planten allemaal gebruiken.

Credits: Botanische Tuinen via Universiteit Utrecht

Planten staan verankerd in de grond en kunnen niet zomaar even een café instappen op zoek naar een liefdespartner. Daarom worden door planten allerlei ‘postiljons d’amour’ ingezet die hen helpen op het liefdespad. Denk aan wind, vogels, insecten en vleermuizen die stuifmeel van de ene bloem naar de andere kunnen vervoeren. Dit leidt dan hopelijk tot bevruchting en zaadzetting. Hoe ingenieus, complex en bedrieglijk dat te werk gaat, komt je te weten tijdens een wandeling door de tentoonstelling.

Rondleiding

Het is mogelijk de tentoonstelling zelf te bezoeken, daarnaast is er een rondleiding

Ronde 1 11:00 – 12:00 uur
Ronde 2 12:00 – 13:00 uur

Speciaal voor kinderen is er een doe-speurtocht, de Bloemenvriendjesroute. Zoem als een bij en maak een (bijen)dansje, fladder als een vlinder van bloem naar bloem en steek je roltong uit… Tijdens de Bloemenvriendjesroute leer je van alles over bloemen en hun vrienden.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.