Verstreken: CirclLab (2019)

CIRCL is op zoek naar jonge onderzoekers. Sta jij al klaar om te recyclen? Maak je eigen zeep, weef een kleed van oud textiel of ga op ontdekkingstocht in de Afvalsafari.

Credits: via CIRCL

Bij CIRCL staat de circulaire samenleving centraal, en draait alles om het positief hergebruiken van materialen. Tijdens Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen met hun ouders op een speelse en onderzoekende manier ontdekken wat dit betekent. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam. Je zult merken dat je kind, maar ook jijzelf als ouder, bewuster wordt van de mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan een circulaire samenleving.

Programma

Soopie
Maak zelf je eigen zeep van koffiedrab en geurstoffen als sinaasappelschillen, lavendel, of citroenschillen en rozemarijn. De korreltjes van koffie werken als een scrub, wat je huid schoon en zacht maakt. Bovendien heeft koffiedik een neutraliserende werking, waardoor nare luchtjes verdwijnen. De sinaasappelschillen in de zeep zorgen vervolgens voor een mooie kleur en geur. Een sinaasappelschil heeft ook een ontvettende kracht en het is goed voor je huid.

Kromkommers in de pot
Leer zelf fermenteren met restgroenten als komkommers, witte kool en bietjes. Je vult een schone pot met gesneden groenten, kruiden, zout en water en zet het in de ijskast als je thuis komt. Na een paar dagen is het klaar om van te smullen, of voor voorraad tijdens de winter.

Weef mee
Ga samen aan de slag en weef een groot kleed van oud textiel.

Afvalsafari
De Afvalsafari begint om 11.30, 13.00 en 14.30 uur.
Ga op ontdekkingstocht in CIRCL en je alles hoort over hergebruik en de circulaire economie.

Naam organisatie ABN AMRO
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres ABN AMRO
Gustav mahlerplein 1b
1082 MS Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.