Brood bakken is wetenschap

Bakken is wetenschap. Verhoudingen, mengen, kneden, rijzen, bakken. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je brood maakt en wat doen al die bacteriën en gisten in je brood? Ga aan de slag in deze workshop en ontdek het zelf.

Naar de website

Bij Baking Lab Amsterdam maak je tijdens een mini-workshop kennis met de wondere wereld van bakken en wetenschap. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je brood maakt en bakt in een speciale oven? Wat doen die bacteriën en gisten die je gebruikt om brood smaak en structuur te geven? Wat kunnen we leren van brood over hoe ons eigen lichaam werkt, over onze voeding en het magische molecuul water?

Al jouw herinneringen aan deze workshop stop je vervolgens in een bijzondere tarweklok. Die krijg je mee naar huis, samen met een uitleg hoe je die herinneringen kunt ontkiemen.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 t/m 16 jaar.

Tickets

Kaarten voor deze workshop zijn te koop via de website.
Maximaal 5 deelnemers per workshop.

Locatie

Baking Lab
Linnaeusstraat 99
1093 EL Amsterdam

Datum en tijd

6 oktober 2019: 14:00 - 15:00 uur
6 oktober 2019: 15:00 - 16:00 uur
5 oktober 2019: 14:00 - 15:00 uur
5 oktober 2019: 15:00 - 16:00 uur
Credits: Friso Keuris via Baking Lab

Naam organisatie

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Kinderen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 14:00 - 15:00 uur
6 oktober: 15:00 - 16:00 uur
5 oktober: 14:00 - 15:00 uur
5 oktober: 15:00 - 16:00 uur

Adres

Baking Lab
Linnaeusstraat 99
1093 EL Amsterdam

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.