Verstreken: Black Achievement Month (2019)

Ontdek de wetenschapper in jezelf tijdens deze lezing van Lyongo Juliana. Tijdens deze lezing voor jongeren van 13 tot en met 25 jaar, gaat de bouwkundige in op architectuur en wat er gepaard gaat met het bouwen van een gebouw of infrastructuur.

Credits: Simone Karssen voor Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA),

Luister naar verhalen van de wetenschapper Lyongo Juliana en wie weet ben jij het toekomstig wetenschappelijk talent. Lyongo Juliana geeft een lezing voor jongvolwassenen rondom architectuur met als bedoeling dat jongvolwassenen wetenschap en techniek als een toekomstperspectief voor zichzelf gaan zien. Vragen als “Wat gaat er gepaard met het bouwen van een gebouw of een infrastructuur?” “Hoe hebben het materieel en immaterieel erfgoed daar invloed op?” “Hoe kunnen jongeren en bewoners een architect inspireren?” staan centraal in deze lezing.

Over de spreker

Architect Lyongo Juliana studeerde bouwkunde aan de TU in Eindhoven. Hij is een talentvolle architect met Curaçaose roots. In zijn presentatie zal hij duidelijk maken welke vraagstukken hij tegenkomt voordat hij aan de slag gaat met een ontwerp. In zijn presentatie laat hij duidelijke voorbeelden zien en legt hij een aantal situaties voor aan aanwezigen die geprikkeld worden om met oplossingen te komen voor de bouw van een huis.

Doelgroep

Deze lezing is geschikt voor jongeren van 13 t/m 25 jaar.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via e-mail.

Naam organisatie Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Educatief programma BO
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 16:00 - 17:30 uur
Adres OBA Bijlmerplein
Bijlmerplein 393
1102DK Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.