Bezoek Windpark Nijmegen-Betuwe

Bekijk op deze open dag op het eerste burgerwindpark van Gelderland een windmolen van dichtbij en klim virtueel naar wel 100 meter hoogte.

Ruim 1000 burgers uit Nijmegen en omgeving hebben in 2016 hun eigen windpark gebouwd en het volgende project staat alweer op stapel. Onder de windmolens verschijnt binnenkort het Zonnepark de Grift met 17.000 panelen. Genoeg om 1.245 huishoudens per jaar van duurzame energie te voorzien. Een uniek zonnepark, want voor het eerst in Nederland wordt hier de techniek van cablepooling toegepast. Ga langs en hoor alles over dit innovatieve project van Nijmeegse burgers.

Programma

Rondleiding over het windpark
Bekijk alle kanten van het windpark en neem zelfs een kijkje in een echte windturbine

Virtual Reality
Repareer de wind windmolen en bekijk Nijmegen vanaf 100 meter hoogte in deze virtual reality beleving

Presentatie In deze presentatie over Zonnepark de Grift leer je meer over de toepassing van cablepooling.

Over de organisatie

Zonnepark de Grift wordt, net als het windpark, eigendom van burgers. Iedereen uit Nijmegen en omgeving kan, door lid te worden van coöperatie WindpowerNijmegen mee-profiteren van zondelen. Samen met het windpark Nijmegen-Betuwe vormt Zonnepark de Grift de start van Energielandschap de Grift. De beschikbare grond bij het windpark benutten we in dit plan optimaal voor de opwek van duurzame energie uit wind, zon en warmte. Het combineren van wind- en zonne-energie levert veel voordeel op. Als het waait, zorgen de windmolens voor elektriciteit. Schijnt de zon, dan komt de energie uit het zonnepark. De opgewekte stroom van de windmolens en zonnepanelen gaat straks via één kabel naar het elektriciteitsnet. Bij de aanleg van het windpark is daar al rekening mee gehouden. Deze techniek is nog niet eerder in Nederland op zo grote schaal toegepast.

Locatie

Windpark Nijmegen-Betuwe
Griftdijk 244 Nijmegen

Datum en tijd

6 oktober 2019: 13:00 - 17:00 uur
Credits: Unsplash, Motah via CC0

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Spel

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 17:00 uur

Adres

Windpark Nijmegen-Betuwe
Griftdijk 244
Nijmegen

Social media