Battle for Cattle

Speel het spel en leer over jouw immuunsysteem en het onderzoek naar synthetische vaccinaties en antibiotica. Red de koeien en help zo de boer.

Credits: Wessel Teunisse via Biofaction

‘Battle for Cattle’ (Knudde in de Kudde) is een leuk spel waarbij je alles leert over behandelingen van ziektes door bacteriën en virussen. Gedurende het spel wordt de speler geconfronteerd met zieke boerderijdieren en de problemen van overmatig antibioticagebruik. De speler ervaart een toename van antibioticaresistentie en leert over het belang van vaccinaties. The speler moet de levens van de koeien op de boerderij redden en daarvoor de leiding nemen in het ontwerpen van een synthetisch biologisch vaccine.

Tijdens deze activiteit speel je het spel en krijg je op verschillende momenten uitleg over de achtergrond van het spel. Stel gerust alle vragen die je hebt. Dit spel is geschikt voor kinderen. Vergeet niet je mobiel of tablet mee te nemen en het spel te downloaden vanuit de App- of Playstore.

Naam organisatie Biofaction
Soort activiteit Spel
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 17:00 uur
Adres Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912CA Leeuwarden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.