Archeonacht 2019

Op de Archeonacht dwaal je ’s nachts door het museum. Een avond vol archeologiebeleving en een spannend programma waarin je ontdekt dat archeologie dichterbij is dan je denkt. Vroeger is hier en nu.

Naar de website

Dwaal tijdens deze nacht door het oudste en grootste archeologische museum van Nederland: Het Rijksmuseum van Oudheden. Doe mee aan de vele workshops, interactieve sessies en andere activiteiten.

Programma

In gesprek met andere specialisten nemen archeologen hedendaagse thema’s onder de loep. Werd er bijvoorbeeld vroeger al drugs gebruikt? Is het populaire paleodieet eigenlijk wel ‘paleolithisch’ te noemen? En hoe realistisch zijn historische films als Troy en Redbad? In een bijzondere workshop vertelt een forensisch archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut hoe archeologie wordt ingezet om misdrijven op te lossen en welke rol archeologen spelen bij het zoeken naar lichamen en botmateriaal.

Verder kun je met virtual reality in het verleden stappen, op speeddate gaan met een archeoloog, meedoen aan het historische culinaire programma, workshops volgen waarin je in de huid van een archeoloog kruipt en nog veel meer.

Prijs

Regulier € 10,-
Kinderen t/m 14 jaar Gratis
Early Bird €8,50

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Locatie

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311EW Leiden

Datum en tijd

5 oktober 2019: 19:00 - 22:00 uur
Credits: Shutterstock via Stichting Nationale Archeologiedagen

Naam organisatie

Stichting Nationale Archeologiedagen

Soort activiteit

Lezing / Debat, Workshop, Festival

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

5 oktober: 19:00 - 22:00 uur

Adres

Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311EW Leiden

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.