(Aan) de slag met drones

In deze workshop krijg je de gelegenheid om met wat eenvoudige techniek zelf een drone te bouwen. Daarna ga je in gesprek over de meerwaarde van drones voor de leefomgeving.

Naar de website

In deze workshop ga je zelf aan de slag om een drone te maken. Daarna ga je in gesprek over inzet van drones. Het zijn vliegende robots. Ze kunnen van grote waarde zijn. Hoe houden we het veilig en verantwoord? En hoe kunnen we drones in de wijk inzetten om het er aangenamer te maken? Welke eisen en randvoorwaarden stellen we als bewoners en maatschappij hieraan? Want het is fascinerende technologie, maar als privacy of veiligheid in het gedrang komen slaat de balans misschien wel door naar de verkeerde kant en zien we ze liever niet vliegen.

Onderzoekers van Saxion en Universiteit Twente ontwikkelen samen met Space53 hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in de ethische, juridische en sociale kanten van drones en hun toepassing. Tijdens de workshop gebruik je deze hulpmiddelen. Met de opgedane ervaringen kunnen deze ook weer verder worden verbeterd. Dit project is onderdeel van bij Saxion Technology day. www.saxion.nl/bedrijven/samenwerken-met-saxion/programma-betatechniek/saxion-technology-day#

Programma

12:00 – 13:00 uur Drone bouwen
13:00 – 14:00 Gesprek

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop is mogelijk via e-mail, voor het gesprekgedeelte is aanmelden niet nodig.

Locatie

Saxion Stadscampus Enschede
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

Datum en tijd

5 oktober 2019: 12:00 - 14:00 uur
Credits: Lars Oberhofer via A3T

Naam organisatie

Europa om de Hoek

Soort activiteit

Lezing / Debat, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

5 oktober: 12:00 - 14:00 uur

Adres

Saxion Stadscampus Enschede
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede

Website

Ga naar de website

Social media