Verstreken: (Aan) de slag met drones (2019)

In deze workshop krijg je de gelegenheid om met wat eenvoudige techniek zelf een drone te bouwen. Daarna ga je in gesprek over de meerwaarde van drones voor de leefomgeving.

Credits: Lars Oberhofer via A3T

In deze workshop ga je zelf aan de slag om een drone te maken. Daarna ga je in gesprek over inzet van drones. Het zijn vliegende robots. Ze kunnen van grote waarde zijn. Hoe houden we het veilig en verantwoord? En hoe kunnen we drones in de wijk inzetten om het er aangenamer te maken? Welke eisen en randvoorwaarden stellen we als bewoners en maatschappij hieraan? Want het is fascinerende technologie, maar als privacy of veiligheid in het gedrang komen slaat de balans misschien wel door naar de verkeerde kant en zien we ze liever niet vliegen.

Onderzoekers van Saxion en Universiteit Twente ontwikkelen samen met Space53 hulpmiddelen om meer inzicht te krijgen in de ethische, juridische en sociale kanten van drones en hun toepassing. Tijdens de workshop gebruik je deze hulpmiddelen. Met de opgedane ervaringen kunnen deze ook weer verder worden verbeterd. Dit project is onderdeel van bij Saxion Technology day. www.saxion.nl/bedrijven/samenwerken-met-saxion/programma-betatechniek/saxion-technology-day#

Programma

12:00 – 13:00 uur Drone bouwen
13:00 – 14:00 Gesprek

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop is mogelijk via e-mail, voor het gesprekgedeelte is aanmelden niet nodig.

Naam organisatie Europa om de Hoek
Soort activiteit Lezing / Debat, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 12:00 - 14:00 uur
Adres Saxion Stadscampus Enschede
M.H. Tromplaan 28
7513AB Enschede
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.