Verstreken: Aan de slag met de micro:bit (2019)

Tijdens deze workshop leer je over de micro:bit, een micro-computertje dat werkt op batterijen. Je kunt er van alles mee doen en in deze workshop zul je ontdekken wat.

Credits: Wikimedia Commons, Aruld via CC BY-SA 4.0

Tijdens de workshop ga je per twee personen aan de slag met verschillende opdrachten. De micro:bit heeft 25 lampjes waar je allerlei dingen op kunt laten verschijnen. Je kunt ook van alles aan de micro:bit koppelen, bijvoorbeeld een speakertje om muziek te maken. Door codes te schrijven in de online editor en deze op je micro:bit te downloaden kun je het computertje het werk laten doen. Daarvoor moet je natuurlijk wel het een en ander programmeren. Met behulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken.

Inschrijven

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er is per workshop plek voor maximaal zes personen. Inschrijven voor de workshop is verplicht via de mail onder vermelding van ‘micro:bit’.

Naam organisatie Bibliotheek Meerssen
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 10:00 - 11:00 uur
5 oktober 2019: 11:15 - 12:15 uur
Adres Bibliotheek Meerssen
Past. Dom. Hexstraat 16A
6231HG Meerssen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.