Verstreken: Aan de slag als een wetenschapper (2019)

Ontdek de wetenschapper in jezelf tijdens deze workshops van Universiteitsmuseum Utrecht. Onderzoek echte botten in ‘Een bak vol botten’ en leer hoe wetenschappers te werk gaan in ‘het blackbox-experiment’.

Credits: Lize Kraan voor Universiteit Utrecht

Wil jij weten hoe het is om een echte wetenschapper te zijn? Ga samen met je broertje, zusje of vriendjes aan de slag in twee spannende workshops.

Programma

Een bak vol botten
Kies samen een bot uit en onderzoek het in deze workshop. Vergelijk échte botten, bestudeer foto’s van skeletten en ga aan de slag met determineerschema’s. Kun jij er achter komen van welk dier het bot is?

Blackbox- experiment
Ontdek hoe onderzoekers te werk gaan in het ‘Blackbox-experiment’. Je krijgt een mysterieuze black box die jij mag onderzoeken met verschillende gereedschappen. Wat kun je met wetenschappelijke zekerheid zeggen over de inhoud hiervan, zonder het doosje open te maken?

Doelgroep

Deze workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.