Zwammen zoeken

Ga samen met een gids op zwammenspeurtocht in het Streekbos en ontdek allerlei soorten paddenstoelen.

Naar de website

In het najaar steken de paddenstoelen overal hun hoedjes weer boven de grond. Ze zorgen dat het bos naar herfst gaat ruiken. Afhankelijk van het weer en de temperatuur groeien er meer dan 250 soorten in het Streekbos. Van minizwammetjes op een rietstengel tot paddenstoelen zo groot als je hand op een boomstronk.

Vanuit het Streekbos Paviljoen ga je met een gids het bos in. Kom zelf zoeken en kijken of je een Groen glibberzwam of een Klontjestrilzwam kan vinden.

Het Streekbos is een recreatiebos dat gelegen is net ten noorden van Bovenkarspel en ten westen van Enkhuizen, in de gemeente Medemblik. Het bos is aangelegd in 1978 na de herinrichting van polder Het Grootslag. Deels bestaat het uit voormalige landbouwgrond en deels is het een waterrijk gebied dat lang geleden is ontstaan na een dijkdoorbraak. Het bos loopt grenst aan natuurgebied De Weelen van Staatsbosbeheer.

Locatie

IVN West-Friesland
Veilingweg 21A
1611 BN Bovenkarspel

Datum en tijd

7 oktober 2018: 14:00
Credits: Toos Brink voor IVN West-Frieslan

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 14:00

Adres

IVN West-Friesland
Veilingweg 21A
1611 BN Bovenkarspel

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.