Verstreken: Zwammen zoeken (2018)

Ga samen met een gids op zwammenspeurtocht in het Streekbos en ontdek allerlei soorten paddenstoelen.

Credits: Toos Brink voor IVN West-Frieslan

In het najaar steken de paddenstoelen overal hun hoedjes weer boven de grond. Ze zorgen dat het bos naar herfst gaat ruiken. Afhankelijk van het weer en de temperatuur groeien er meer dan 250 soorten in het Streekbos. Van minizwammetjes op een rietstengel tot paddenstoelen zo groot als je hand op een boomstronk.

Vanuit het Streekbos Paviljoen ga je met een gids het bos in. Kom zelf zoeken en kijken of je een Groen glibberzwam of een Klontjestrilzwam kan vinden.

Het Streekbos is een recreatiebos dat gelegen is net ten noorden van Bovenkarspel en ten westen van Enkhuizen, in de gemeente Medemblik. Het bos is aangelegd in 1978 na de herinrichting van polder Het Grootslag. Deels bestaat het uit voormalige landbouwgrond en deels is het een waterrijk gebied dat lang geleden is ontstaan na een dijkdoorbraak. Het bos loopt grenst aan natuurgebied De Weelen van Staatsbosbeheer.

Naam organisatie IVN West-Friesland
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:00
Adres IVN West-Friesland
Veilingweg 21A
1611 BN Bovenkarspel
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.