Verstreken: Zpannend Zernike (2018)

Het Academiegebouw van Rijksuniversiteit Groningen zet een sprankelend programma voor jong en oud klaar tijdens Weekend van de Wetenschap. Bekijk demonstraties en krijg informatie over wetenschap, maar ga vooral veel zelf doen in de workshops.

Credits: Rijksuniversiteit Groningen

Wetenschapsfestival

Groningen kent vele jonge en talentvolle wetenschappers. Deze leden van de Young Academy Groningen laten je hun wetenschap zien en ervaren. Bouw met Lego je eigen stad van de toekomst. Ontdek je talenknobbel of hou je eigen hersenen voor de gek met ‘mind tricks’.

Workshops

Codes maken en codes breken

Communiceren in die spannende Gouden Eeuw? Hoe deden ze dat? Wil jij ook zelf leren hoe spionnen, soldaten en bestuurders hun boodschappen tijdens de Tachtigjarige oorlog in geheimschrift of met onzichtbare inkt verstuurden? Speelde de manier waarop de brief gevouwen en verzegeld was misschien ook een rol? Lammert Doedens weet er alles van en wijst je de weg in de zpannende wereld van de codes.

Moi

Olaf Vos is een echte Groninger en zanger van Van De Straat. In zijn doorlopende workshop ‘Moi’ speelt hij een pub quiz, geeft hij een cursus ‘Gronings voor beginners’ en maakt hij met kinderen een onvervalste Groningse rap.

Bezichtiging van het Academiegebouw

Het Academiegebouw, het hart van de universiteit. Al sinds 1614 op deze plek. Kom ronddwalen, je verbazen en verwonderen. En je laten informeren over dit karakteristieke gebouw, met de vele verhalen en tradities.

Fotoshoot

Elke dag vinden er in het Academiegebouw belangrijke gebeurtenissen plaats, zoals promoties. De aula en de trappen van het Academiegouw zijn fotogenieke plekken. Vandaag is het Academiegebouw open voor iedereen en kun je zelf op de foto, op historische en bijzondere plekken.

Zpannende Zpeurtocht

Doe mee aan de Zpannende Zpeurtocht en ontdek wat er in het Universiteitsmuseum allemaal te beleven is.

Naam organisatie Rijksuniversiteit Groningen (RUG)
Soort activiteit Festival, Ontdekken, Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres Academiegebouw
Broerstraat 5
9712CP Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.