Verstreken: Zoo schreeven zy (2018)

Hoe leefden gewone mensen in de 16e, 17e en 18e eeuw? Duik samen met Jantine Bloemhof in het verleden en ontdek via handgeschreven brieven en teksten hoe een dag in deze tijd eruit zag.

Credits: Gelders Archief (GA) Heren en graven van Culemborg via Bibliotheek Amstelland

Na een inleiding is het verhaal van Jantine Bloemhof doorspekt met momenten waarin je zelf fragmenten uit handschriften gaat (leren) lezen. Jantine gebruikt daarbij teksten van vaak heel gewone mensen. Onder meer een tekst van patriot Dautun die in 1816 een hevig verontwaardigde brief scheef aan de commissaris van de politie in Amsterdam over het gedrag van de dienstmeid van de buren.

Over de spreker

Jantine Bloemhof is werkzaam als docent en heeft divers lesmateriaal geschreven voor de basisschool over onder meer wiskunde en geheimschrift. Het opduiken van oude verhalen is haar passie.

Tijdens deze workshop deelt zij haar kennis over het lezen van oude teksten. En zij vertelt over het doorzoeken van archieven, zodat als je wordt aangestoken door haar enthousiasme, je later zelfstandig op onderzoek uit kan gaan.

Prijs

Regulier €10
Leden van de bibliotheek €5

Tickets

Tickets zijn te koop via de website;

Naam organisatie Bibliotheek Amstelland
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Volwassenen
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 16:00 - 17:30 uur
Adres De Oude Veiling
Marktstraat 19
1431BD Aalsmeer
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.