Zoek het maar op

“Ik zoek het wel even op!” Als je iets niet meer weet, is het heel makkelijk om even je telefoon of laptop te pakken en het antwoord op te zoeken op internet. Het lijkt zo simpel, maar is dat het wel?

Naar de website

Er is heel veel informatie te vinden op het internet, maar waar begin je met zoeken? Google? Bing? En welke zoekwoorden gebruik je? En hoe weet je of die informatie wel betrouwbaar is? We moeten onbewust veel keuzes maken terwijl we zoeken op internet. Hoe doe jij dat?

Oogbewegingen

Tijdens deze activiteit kun jij ons laten zien hoe je naar informatie zoekt op internet. Met een speciale laptop houden wij precies bij wat je doet en zelfs wat je ogen doen! Deze laptop houdt namelijk precies bij waar jij naar kijkt en hoe lang je ernaar kijkt. Zo weet de laptop bijvoorbeeld welk woord je wanneer leest. Na afloop laten we je zien wat je ogen allemaal hebben gedaan terwijl je zocht.

Dynamics of Youth: Verander je perspectief

Binnen het onderzoeksthema Dynamics of Youth ‘Verander je perspectief’ werken onderwijzers, maatschappelijke organisaties en onderzoekers samen om beter te begrijpen hoe jongeren online informatie zoeken, vinden en evalueren, en hoe dit hun beeldvorming over maatschappelijke kwesties binnen en buiten de klas beïnvloedt. Voor meer informatie, bekijk de website.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Universiteit Utrecht | Steven Snoep

Naam organisatie

Soort activiteit

Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.