Verstreken: Zoek het maar op (2018)

“Ik zoek het wel even op!” Als je iets niet meer weet, is het heel makkelijk om even je telefoon of laptop te pakken en het antwoord op te zoeken op internet. Het lijkt zo simpel, maar is dat het wel?

Credits: Universiteit Utrecht | Steven Snoep

Er is heel veel informatie te vinden op het internet, maar waar begin je met zoeken? Google? Bing? En welke zoekwoorden gebruik je? En hoe weet je of die informatie wel betrouwbaar is? We moeten onbewust veel keuzes maken terwijl we zoeken op internet. Hoe doe jij dat?

Oogbewegingen

Tijdens deze activiteit kun jij ons laten zien hoe je naar informatie zoekt op internet. Met een speciale laptop houden wij precies bij wat je doet en zelfs wat je ogen doen! Deze laptop houdt namelijk precies bij waar jij naar kijkt en hoe lang je ernaar kijkt. Zo weet de laptop bijvoorbeeld welk woord je wanneer leest. Na afloop laten we je zien wat je ogen allemaal hebben gedaan terwijl je zocht.

Dynamics of Youth: Verander je perspectief

Binnen het onderzoeksthema Dynamics of Youth ‘Verander je perspectief’ werken onderwijzers, maatschappelijke organisaties en onderzoekers samen om beter te begrijpen hoe jongeren online informatie zoeken, vinden en evalueren, en hoe dit hun beeldvorming over maatschappelijke kwesties binnen en buiten de klas beïnvloedt. Voor meer informatie, bekijk de website.

Ontdek, ervaar en doe mee met wetenschap

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.