Verstreken: Zet je in voor schone lucht (2018)

Speel een gloednieuw spel voor telefoons en tablets, waarin het aan jou is om de lucht schoon te maken, de stad te verbeteren en bewoners tevreden te houden. Lukt het jou om Amsterdam gezond en leefbaar te houden?

Credits: ClairCity via GGD Amsterdam

Als jij burgemeester van Amsterdam zou zijn, welke keuzes zou je dan maken? Stel je eens voor dat jij de baas bent van de stad. Dat kan nu met de game ClairCity Skylines.

Met de gratis game (beschikbaar voor iOS en Android) beslissen spelers hoe de stad eruit moet zien, nu en in de toekomst. Het spel is leuk om te spelen, maar de achterliggende technologie is wel degelijk serieus. De data die zijn gebruikt om het spel op te bouwen – van de impact van het aanleggen van nieuwe wegen, tot de gezondheidsvoordelen van het aanleggen van het nieuwe parken – zijn reëel.

De winnende strategieën die spelers bedenken en kiezen leveren input voor toekomstige scenario’s voor Amsterdam. Spelers gaan op zoek naar manieren om de luchtvervuiling en CO2 uitstoot te verminderen, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat de bewoners blij zijn en de economie blijft draaien.

Het spel is ontworpen door ClairCity, een Europees project over het betrekken van burgers bij de luchtvervuilings- en CO2 problematiek. Ga naar deze workshop om hier meer over te leren.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website. Maximaal 10 deelnemers per workshop.

De gamesessies van 11:30 en 14:15 uur zijn volgeboekt.

Naam organisatie GGD Amsterdam
Soort activiteit Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:15 - 15:00 uur
7 oktober 2018: 13:00 - 13:45 uur
7 oktober 2018: 11:30 - 12:15 uur
7 oktober 2018: 10:15 - 11:00 uur
Adres GGD Amsterdam
Nieuwe Achtergracht 100
1018 WT Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.