Verstreken: Wonderlijke wiskunde (2018)

Wiskunde speelt overal om ons heen een belangrijke rol. Van het voorspellen van het weer tot het begrijpen van de verspreiding van besmettelijke ziektes. Ontdek hoe fascinerend wiskunde kan zijn.

Credits: Wikimedia Commons, Dmcq via CC BY-SA 3.0

Experimenteer op een laagdrempelige manier met wiskunde. De activiteiten zijn geschik voor jong en oud en belichten verschillende ascpeten van de wiskunde. Van Penrose tot het aantal korrels in kilo rijst.

Programma

Prachtige patronen

Maak zelf prachtige patronen door op een touchscreen te sleutelen aan wiskundige formules en leg een bijzonder vloertje met slechts twee verschillende puzzelstukjes.

Slim schatten

Hoeveel meter tandpasta zit er in een tube? En hoeveel rijstkorrels in een kilo rijst? In deze workshop ga je ontdekken dat je met beredeneerde schattingen een stuk verder komt dan met wild gokken.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Familie, Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.