Verstreken: Wetenschap van de koe (2018)

De 550 koeien op Dairy Campus doen allemaal mee aan onderzoek. Een van die onderzoeken is de vraag of je kunt zien of een koe gelukkig is.

Credits: Dairy Campus, Dairy Campus

Op Dairy Campus vindt heel veel onderzoek plaats door onderzoekers van Wageningen University & Research samen met het bedrijfsleven en studenten van o.a. Hogeschool Van Hall Larenstein.

Er zijn 7 verschillende stallen, zoals een stal waar voedingsonderzoek plaatsvindt, een stal waar gassen (uit mest) wordt gemeten, een stal voor de koeien met ‘zwangerschapsverlof’ en een melkstal met een carrousel waar 40 koeien tegelijk in worden gemolken. In al deze stallen staan koeien die meedoen aan een onderzoek. Ze produceren dus niet alleen melk maar zorgen ook voor veel data en kennis die weer gebruikt kan worden om in de toekomst genoeg zuivel te kunnen maken met respect voor dier, mens en milieu.

Een vraag die vaak door bezoekers aan Dairy Campus wordt gesteld is of je kunt zien of een koe gelukkig is. Ook daar wordt op Dairy Campus onderzoek naar gedaan. Tijdens Weekend van de Wetenschap vertellen we hier graag meer over.

Daarnaast mag je natuurlijk de stallen in, zie je diverse robots aan het werk en mag je zuivel komen proeven.

Dairy Campus heeft tijdens het Weekend van de Wetenschap alleen op zaterdag 6 oktober van 10.00 -15.30 uur open stal. Op zondag willen de koeien rust.

Naam organisatie Dairy Campus
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 15:30 uur
Adres Dairy Campus
Boksumerdyk 11
8912 CA Leeuwarden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.