WAVELENGTH

Kom tijdens het WAVELENGTH Festival luisteren naar innovatieve optredens van musici en wetenschappers bij toonaangevende bedrijven op het Leiden Bio Science Park.

Naar de website

In zes evenementen op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober boordevol muziek en wetenschap bezoeken festivalgangers acht toonaangevende bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park. Hieronder worden de programmaonderdelen uitgelicht. Bekijk het volledige programma op de website.

Vrijdag 5 oktober

Vrouwelijke liederen – Buruma collegezaal LUMC 17:00

Een ode aan de vrouw in muziek en wetenschap! Bariton Raoul Steffani zingt liederen van Clara Schumann en Alma Mahler. Marjolein Kikkert, assistent professor bij het LUMC, geeft een hedendaags perspectief van de vrouw in de wetenschappen.

Muziek en het getal – Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen 19:30

Samen met een wiskundige pluist de bezoeker de muzikale mathematische structuren uit van de muziek met live uitvoering door Musici Leiden en verrassend resultaat.

De zingende Theremin – Leidse Instrumentmakers School 21:30

Virtuoos thereminspeler Thorwald Jorgensen legt uit hoe het instrument werkt en geeft een concert. Dick Harms, directeur van de Leidse Instrumentmakers School, laat daarnaast het publiek kennismaken met het instituut.

Zaterdag 6 oktober

LBSP Muziekroute – Diverse locaties: CHDR, Biopartner Center Leiden, Biotech Training Facility 16:00

In de LBSP Muziekroute bezoek je drie unieke uitvoeringen van het sonologie instituut op drie locaties. Kom alles te weten over de toekomst van de muziek en de laatste ontwikkelingen op het gebied van medicijnontwikkeling en biotechnologie.

De viool van Einstein – Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen 19:30

Wist je dat Einstein een zeer verdienstig violist was? Neem plaats in de collegebanken en luister naar de favoriete kamermuziek van de grote natuurkundige uitgevoerd door het viooltalent Niek Baar.

Muziek en emoties – Faculteit Sociale Wetenschappen 21:30

Rebecca Schaefer vertelt hoe men vroeger dacht over het effect van muziek op de emoties en toont de laatste inzichten. En ondervindt haar inzichten live – moet jij bij de muziek van Domestica Rotterdam een traantje wegpinken?

Prijzen

Losse kaart € 12,- | Studenten € 5,-
Festivalkaart (2 dagen) € 49,-
Dagkaart € 29,-

Early bird korting

Tot en met 16 september ontvang je 10% korting op de ‘Festivalkaart’ en ‘Dagkaart’.

Locatie

WAVELENGTH Leiden

Datum en tijd

6 oktober 2018: 16:00 - 23:00 uur
5 oktober 2018: 17:00 - 23:00 uur
Credits: Shutterstock

Naam organisatie

WAVELENGTH

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Festival, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Volwassenen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 16:00 - 23:00 uur
5 oktober: 17:00 - 23:00 uur

Adres

WAVELENGTH

Leiden

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.