Verstreken: Wat vindt ’n bacterie het lekkerst? (2018)

Bacteriën zijn hele kleine beestjes die bijna overal leven: in de grond, op je handen, in je buik. Sommige bacteriën kunnen je ziek maken, maar de meeste doen heel goed werk.

Credits: Unsplash, Michael Schiffer via CC0

Om te kunnen groeien moeten bacteriën wel goed eten natuurlijk. Maar wat eten bacteriën dan? Trek je labjas aan, ga aan de slag met proefjes en leer zo wat bacteriën lekker vinden.

Deze activiteit is bedacht door studenten van de Universiteit Utrecht die bacteriën willen gebruiken om giftige stoffen in water te detecteren. Daar voor moeten ze bacteriën vinden die deze giftige stoffen interessant vinden en hierop reageren.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Familie, Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.