Wat maak jij van oude materialen?

Ga naar het Werkspoorkwartier in Utrecht. Daar worden oude fabriekshallen gebruikt voor beurzen en theater, en zijn er nieuwe gebouwen gemaakt van oude materialen.

Naar de website

Op het Utrechtse bedrijventerrein Werkspoorkwartier wordt gewerkt aan de circulaire economie, oftewel het slim gebruiken van afval voor nieuwe toepassingen. Op het Werkspoorkwartier vind je tal van voorbeelden. Eén van de gebouwen waar je goed kunt zien wat je allemaal kunt doen met gebruikt materiaal is Het Hof van Cartesius. Hier vind je oude spoorrails, gebruikte houten balken uit slooppanden en schapenwol als isolatie.

Professor Loep nodigt je uit om in Het Hof van Cartesius mee te komen denken over nieuwe manieren om oude materialen uit gebouwen te gebruiken. Er staat bij Het Hof van Cartesius een houten huis dat door jou mag worden ingericht. Je kunt in de werkplaats van Professor Loep meubels maken, of slimme dingen die jij graag in het huis zou willen hebben. Een zelfstrijkende strijkbout of een ijskast die automatisch een boodschappenlijstje voor je maakt en boodschappen besteld, bijvoorbeeld. Je hoeft dat niet helemaal in je eentje te doen. Er zijn genoeg mensen om je op weg te helpen. Aan het eind van de middag zullen onze experts in circulaire economie kijken hoe slim jouw uitvinding is.

En terwijl jij aan het bouwen bent, is er voor je ouders een excursie over het bedrijventerrein en leren ze hoe de circulaire economie in elkaar zit.

Locatie

Het Hof van Cartesius
Vlampijpstraat 94
3534AR Utrecht

Datum en tijd

6 oktober 2018: 13:00 - 17:00 uur
Credits: Robert Oosterbroek voor Werkspoorkwartier

Naam organisatie

Werkspoorkwartier

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 17:00 uur

Adres

Het Hof van Cartesius
Vlampijpstraat 94
3534AR Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.