Verstreken: Wat maak jij van oude materialen? (2018)

Ga naar het Werkspoorkwartier in Utrecht. Daar worden oude fabriekshallen gebruikt voor beurzen en theater, en zijn er nieuwe gebouwen gemaakt van oude materialen.

Credits: Robert Oosterbroek voor Werkspoorkwartier

Op het Utrechtse bedrijventerrein Werkspoorkwartier wordt gewerkt aan de circulaire economie, oftewel het slim gebruiken van afval voor nieuwe toepassingen. Op het Werkspoorkwartier vind je tal van voorbeelden. Eén van de gebouwen waar je goed kunt zien wat je allemaal kunt doen met gebruikt materiaal is Het Hof van Cartesius. Hier vind je oude spoorrails, gebruikte houten balken uit slooppanden en schapenwol als isolatie.

Professor Loep nodigt je uit om in Het Hof van Cartesius mee te komen denken over nieuwe manieren om oude materialen uit gebouwen te gebruiken. Er staat bij Het Hof van Cartesius een houten huis dat door jou mag worden ingericht. Je kunt in de werkplaats van Professor Loep meubels maken, of slimme dingen die jij graag in het huis zou willen hebben. Een zelfstrijkende strijkbout of een ijskast die automatisch een boodschappenlijstje voor je maakt en boodschappen besteld, bijvoorbeeld. Je hoeft dat niet helemaal in je eentje te doen. Er zijn genoeg mensen om je op weg te helpen. Aan het eind van de middag zullen onze experts in circulaire economie kijken hoe slim jouw uitvinding is.

En terwijl jij aan het bouwen bent, is er voor je ouders een excursie over het bedrijventerrein en leren ze hoe de circulaire economie in elkaar zit.

Naam organisatie Werkspoorkwartier
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 13:00 - 17:00 uur
Adres Het Hof van Cartesius
Vlampijpstraat 94
3534AR Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.