Verstreken: Vriendschap sluiten met Proxy (2018)

Al eeuwenlang droomt de mensheid van contact met buitenaardse wezens. Maar wat als het moment er eindelijk is? Op deze dag duik je in de wondere wereld van contact met ruimtewezens.

Credits: Pixabay, kellepics via CC0

Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt. Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving? Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Misschien heb je straks wel een ruimtewezen als beste vriend…

Programma

Kindercollege over Vriendschap sluiten met Proxy (5 t/m 7 jaar)
5 oktober 16:00

Je gaat de avonturen beleven van Tim die vriendschap sluit met Proxy, een buitenaards wezentje.

Nietsvermoedend kijkt Tim door de telescoop. “He? Zie ik dat nou goed? Het lijkt wel een buitenaards ruimteschip of zit er een flinke vlek op mijn lens?” Tim maakt snel de lens van de telescoop schoon en kijkt opnieuw naar de ruimte. En ja hoor, weer diezelfde vorm maar wat gebeurt er nu? Het lijkt wel of het ruimteschip gaat landen. “Moet ik nu bang worden? Ik vind het zo spannend om te gaan kijken.” Tim besluit om naar het ruimtevaartuig toe te gaan en wat hij dan ontdekt…

College over contact met ruimtewezens en sterrenkijkavond (voor iedereen 8 jaar en ouder)
5 oktober 19:00- 22:00

Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? Deze lezing duikt verder in het maken van contact met verre beschavingen. Aansluitend op de lezing en bij helder weer volgt een sterrenkijkavond. Bij slecht of bewolkt weer is er een leerzame wetenschapsquiz.

Prijs

Regulier € 6,00
Ouders en begeleiders bij Vriendschap sluiten met Proxy € 2,50

Curiosityworld

Wie is er nu niet nieuwsgierig naar de (natuur)wetenschappelijke wereld om hem heen? Die nieuwsgierigheid begint vaak op jonge leeftijd en roept vragen op. Vragen die niet iedereen rechtstreeks kan beantwoorden. Curiosityworld, in 2009 opgericht door Cultureel Erfgoedspecialiste Sandra van Dam, houdt zich hier mee bezig. Curiosityworld geeft educatieve lezingen & workshops voor iedereen die nieuwsgierig is en meer wil weten over Wetenschap, Cultuur en Geschiedenis.

Naam organisatie CultuurSpoor Best
Soort activiteit Lezing / Debat, Ontdekken, Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs
6,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 12:30 uur
Adres CultuurSpoor Best
Raadhuisplein 32
5683 EA Best
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.