Verstreken: Van waterstof naar elektriciteit (2018)

Hoe zet je waterstof om in elektriciteit? Nedstack legt uit hoe een PEM brandstofcelstack werkt en voor welke toepassingen deze allemaal ingezet kunnen worden.

Credits: Via Nedstack

Nedstack is al 20 jaar lang toonaangevend in de ontwikkeling, realisatie en commercialisatie van PEM brandstofcellen en -brandstofcelsystemen.

Nedstack legt uit hoe een PEM brandstofcelstack werkt en voor welke toepassingen deze allemaal ingezet kunnen worden. De mogelijkheden zijn eindeloos. De brandstofcel systemen kunnen gebruikt worden voor de aandrijving in bijvoorbeeld een schip of een bus.

Grotere stationaire toepassingen van de brandstofcelstack zijn ook gewenst, mede om van het rest product (waterstof) energie te maken en deze weer terug te leveren aan de fabriek.

Op het moment is waterstof een “hot topic”, overtollige wind en zonne- energie kan opgeslagen worden in waterstof door middel van elektrolyse. Deze waterstof kan dan op ieder gewenst moment omgezet worden in elektriciteit d.m.v. onze brandstofcelstacks.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.