Verstreken: Van Antarctica tot Nederland (2018)

Het klimaat verandert, waardoor de ijskappen smelten en de zeespiegels stijgen. Maar hoe weten we dat allemaal? En wat betekent dat voor ons als inwoners van één van de laagst liggende landen ter wereld?

Credits: Michiel van den Broeke via Universiteit Utrecht

Poolonderzoeker prof. Michiel van den Broeke vertelt hoe het is om onderzoek te doen in de koudste gebieden ter wereld en wat wij daarvan leren. In zijn minicollege neemt Michiel van den Broeke je mee naar Groenland en Antarctica. Je krijgt echt Antarctisch gletsjerijs te zien van heel lang geleden, en hij legt uit wat we daarvan kunnen leren over het klimaat van toen.

Hoe anders is het klimaat nu eigenlijk? Wat betekent dat voor de planeet aarde? En voor ons in Nederland? Moeten we actie ondernemen? En wat dan? Van den Broeke daagt je uit om je kennis te testen en mee te denken!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.