Verstreken: Topturnen, wetenschap en techniek (2018)

Wil jij weten hoe topturnsters en topturners gezond sporten en ondersteund worden door wetenschap en techniek? Je leert er alles over in deze lezing.

Credits: InnoSportLab 's-Hertogenbosch, Maurice Aarts

Krijg een inkijk op welke manier wetenschap en techniek zorgen dat topturners en topturnsters gezond kunnen sporten. Want sporten vraagt nogal wat van je lichaam.

Stephanie van Cappellen, één van de data-analisten van InnoSportLab ’s-Hertogenbosch, legt uit hoe data ons alles kan vertellen over het menselijk lichaam.

Ze vertelt je bijvoorbeeld hoe sensoren in toestellen de sporter in de gaten kunnen houden, hoe je inzicht in groei krijgt en hoe je het best een blessure kan voorkomen. Meet hartslagvariabiliteit en leer wat dat betekent voor de gezondheid van een sporter.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit kan via e-mail. E-mail je naam, telefoonnummer en de tijd van de sessie die je wilt bijwonen. De lezing gaat door bij minimaal 10 en maximaal 25 deelnemers.

Naam organisatie InnoSportLab 's-Hertogenbosch
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:30 - 12:00 uur
7 oktober 2018: 12:30 - 13:00 uur
Adres InnoSportLab 's-Hertogenbosch
Marathonloop 7a
5235 AA 's-Hertogenbosch
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.