Tiger Penis

Chinese geneeskunde gaat een toekomst tegemoet zonder dierenleed. Tijdens deze workshop creëer je samen met tandarts en bio-kunstenaar Kuang-Yi Ku je eigen afrodisiacum gebaseerd op nieuwe Chinese medicijnen.

Naar de website

Verschillende culturen benaderen geneeskunde op verschillende manieren. De Chinese geneeskunde gebruikt soms delen van wilde dieren, terwijl dit in westerse culturen uit den boze is. Westerse artsen zeggen dat de werking namelijk nooit wetenschappelijk is bewezen. Ook zorgt het gebruik van dierlijke stoffen voor een enorme vraag naar lichaamsdelen van bedreigde diersoorten. Dit creëert een conflict tussen traditionele waarden en het westerse milieubewustzijn.

In de traditionele Chinese geneeskunde betekent Yi Xing Bu Xing het eten van een dierlijk orgaan ter bevordering van het overeenkomende menselijke orgaan. Zo gelooft men onder andere dat de tijgerpenis een sterk afrodisiacum is en het libido stimuleert.

Door Chinese geneeskunde te combineren met de methodologie van synthetische biologie wil tandarts en kunstenaar Kuang Yi Ku de kloof tussen traditie en bewustzijn overbruggen. Tijdens deze participatieve performance betreed je de Future Clinic of Chinese Medicine, waar geen dierlijk leed bij te pas komt. Hier diagnosticeren de artsen jou volgens je eigen behoeften en ontvang je een persoonlijk afrodisiacum. De artsen in de on-site kliniek bieden verschillende medicinale voedingsmiddelen en testen je lichamelijke reacties.

Prijs

Regulier € 12,50
Studenten en kunstenaars € 7,50

Tickets

Kaarten voor deze workshop zijn te koop via de website.

Locatie

Mediamatic
Dijksgracht 6
1019BS Amsterdam

Datum en tijd

6 oktober 2018: 15:00 - 18:00 uur
Credits: Kuang Yi Ku via Mediamatic

Naam organisatie

Mediamatic

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

6 oktober: 15:00 - 18:00 uur

Adres

Mediamatic
Dijksgracht 6
1019BS Amsterdam

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.