Stap in de wereld van Chemelot

Wist je dat je iedere dag wel iets gebruikt dat zijn oorsprong op Chemelot heeft? De bubbels in je frisdrank, de kunstmest die nodig is om graan beter te laten groeien, of de materialen in de bumper van je auto bijvoorbeeld.

Naar de website

Hoe maak je al die chemicaliën en materialen eigenlijk? Op de open dag van Chemelot heb je de kans om alles te leren over de chemie achter het dagelijks leven. Hoe komen de producten die de bedrijven op Chemelot maken terecht in je auto of je keuken?

In de laboratoria van Maastricht University kan je verschillende proefjes doen. Ontdek de rol van geur in je dagelijks leven tijdens de masterclass De Wereld van Geuren van Tanja Deurloo, chemicus en parfum designer. Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent geeft een masterclass over de rol van scheikunde binnen de wereld van chemie.

Wil je een indruk krijgen van het terrein? Stap dan in de bus en neem deel aan de site-tour. Onderweg rijd je langs de fabrieken en stop je bij het oefenterrein van onze bedrijfsbrandweer voor een demonstratie. Je kan ook de speciale kids-bus nemen. In deze bus wordt het Chemelot-verhaal op een toegankelijke manier verteld voor de jongere bezoekers.

Bovenstaande is nog maar een greep uit het totale programma tijdens deze dag. Zo zijn er nog meer masterclasses, hoor je wat er gedaan wordt op het gebied van duurzaamheid en kun je verschillende rondleidingen volgen.

Op het terrein zijn onder andere de volgende projecten te bekijken:

Doelgroep

De minimumleeftijd voor deelname aan de open dag is 10 jaar.

Aanmelden

Voor deelname aan de open dag is aanmelden verplicht en kan via de website .
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Locatie

Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Chemelot

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Open dag

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.