Verstreken: Spring in zwemwetenschap! (2018)

Altijd al willen weten hoe Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Ferry Weertman wetenschap en innovatie gebruiken om tot topprestaties te komen? Ga dan backstage bij één van de beste zwemlabs ter wereld!

Credits: InnoSportLab de Tongelreep

In een sessie van 2 uur komen verschillende sprekers aan het woord die wat vertellen over hun project dat de Nederlandse topzwemmers helpt op de weg naar Olympisch eremetaal.

Programma

Er zijn 2 sessies, waarin je onderstaand programma kunt volgen. Je kunt je aanmelden voor één tijdslot van onderstaande sessies. Bij beide sessies komen alle sprekers aan bod. De sessies zijn om:

  • 10.00 – 12.00 uur
  • 11.30 – 13.30 uur

Carlo van der Heijden

Wat is InnoSportLab de Tongelreep?

Carlo is bewegingswetenschapper en werkzaam bij InnoSportLab de Tongelreep. Hij zal de bezoekers vertellen hoe InnoSportLab de Tongelreep ontstaan is en de wijze waarop het team werkt.

Aylin Post

Hoe wordt talent herkend en verder ontwikkeld?

Aylin is een Embedded scientist en een expert in talentidentificatie binnen InnoSportlab de Tongelreep. Zij zal meer gaan vertellen over hoe talentidentificatie in zijn werk gaat en hoe dit verder ontwikkelt.

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht via de e-mail . Mail je naam, telefoonnummer en de tijd van de sessie die je wilt bijwonen.

Bijzonderheden

Het InnoSportLab is gevestigd naast het zwembad, waardoor de temperatuur vaak rond de 30 graden is. Zorg dus dat je niet te warm gekleed bent.

Redacteur Esther Thole van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij De Tongelreep en schreef dit artikel over de analyse van zwemtechnieken.

Naam organisatie Innosportlab De Tongelreep
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018
Adres Innosportlab De Tongelreep
Antoon Coolenlaan 1
5644 RX Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.