Sinaasappelsmaak uit een flesje

Isobionics is de grootste producent ter wereld van ‘Valencene’, een natuurlijke sinaasappelsmaakstof op basis van fermentatie. Ben jij benieuwd hoe zij een sinaasappelsmaak maken die in allerlei producten terug te vinden is? Ga dan naar de proeftuin

Naar de website

De techniek voor het fermenteren van natuurlijke smaakstoffen was geen eenvoudig proces, niemand had dit eerder in de praktijk geprobeerd. Het lijkt simpel, je mengt suiker, water, een micro-organisme en enkele cellen van een sinaasappelplant in een reactor en uiteindelijk komt er een vloeistof uit. Net als met bier, ook geproduceerd door fermentatie, zijn er echter duizenden verschillende smaken mogelijk. Er is lang geëxperimenteerd voordat de perfecte smaak en de constante kwaliteit was gevonden.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht via de website

Locatie

Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Pixabay, Mariawoodhouse333 via CC0

Naam organisatie

Soort activiteit

Open dag

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Chemelot
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.