Schone energie voor iedereen!

DIFFER onderzoekt de toekomst van de energie: fusie-energie en zonnebrandstof. Kom op bezoek en bekijk grote experimenten en laboratoria, praat met wetenschappers en doe mee aan workshops, mini-masterclasses en een puzzeltocht met live proefjes!

Naar de website

Belangstellenden, studenten, onderzoekers, families, kinderen, wetenschappers, kortom iedereen kan gratis binnenlopen bij het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER) in Eindhoven. Ze bieden een gevarieerd en energiek programma dat leuk, leerzaam én verrassend is voor groot en klein, jong en oud.

De zon nabouwen

Bij DIFFER werken ze ook mee aan het nabouwen van de zon op aarde. De zon? Jazeker. In Zuid-Frankrijk bouwen de VS, Rusland, China, India, Zuid-Korea, Japan en de Europese Unie aan een machine waarin we de zon nabootsen. Maar dan tien keer warmer! Hoe dat kan? Kom naar de open dag en ze leggen je het uit.

Programma

Een dag vol activiteiten voor kinderen en volwassenen rondom wetenschappelijk onderzoek naar de toekomst van de energie. Volg een van de workshops over programmeren of techniek. Bekijk onderzoeksopstellingen van vijftien meter lang, doe experimenten, praat met wetenschappers, bekijk de wetenschapsshow met live experimenten, en bewonder hoe ze in de fijnmechanische werkplaats ronde vierkantjes maken. Neem al je zintuigen mee, zodat je volop kunt kijken en luisteren en aan bijna alles kunt voelen. Tijdens een openbare vraag- en antwoorduurtje kun je elke vraag stellen over energie en klimaat.

Tijd

DIFFER opent zijn deuren op zondag 7 oktober 2018 van 12u tot 17u.

Locatie

Het super nieuwe en duurzame laboratoriumgebouw van DIFFER staat op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, helemaal aan de oostelijke kant. De campus bevindt zich in het centrum van de stad naast het station. Kom bij voorkeur met openbaar vervoer of met de fiets, want het wordt lekker druk.

Locatie

Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER)
De Zaale 20
5612 AJ Eindhoven

Datum en tijd

7 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Credits: EUROfusion / CCFE

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.