Verstreken: Scent|bites (2018)

Op veel plekken in Nederland, zoals in sportkantines, is het moeilijk om mensen te stimuleren om een gezonde voedselkeuze te maken. Er wordt veel gedaan op het gebied van voorlichting, maar dat slaat niet altijd aan.

Credits: via Scent|bites

Daarom onderzoeken gedragswetenschapper Renske Bongers en parfumeurs Thijs Elich en Renske van Vroonhoven ( Attic Lab) hoe ze mensen daarmee kunnen helpen.

Scent|bites richt zich op de route van wetenschap naar praktijk. Een belangrijk aspect bij het kiezen voor bepaald eten is namelijk de geur die er in een ruimte aanwezig is. Geur wordt al door veel bedrijven ingezet, om mensen te verleiden tot de aankoop van een kop koffie of een broodje. Ook academische onderzoeken laten zien dat door een geur te verspreiden mensen geprikkeld worden om gezonder te eten, maar tot een praktische toepassing is het nog niet gekomen.

Sent|bites gaat daarin verandering brengen en ervaren hoe ze het komende jaar een pilot draaien voor gemeente Utrecht. Het doel daarvan is om met speciaal ontwikkelde geurprofielen en nudges in de omgeving te testen of ze ook in de praktijk een verschil kunnen maken in het eetgedrag van mensen. Zij zijn benieuwd, wat ruik jij?

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.